Annoncér på Facebook: Sådan!

Du har sikkert hørt om muligheden for at annoncere på Facebook, og har måske også selv prøvet at snuse lidt til det. Men hvordan fungerer det egentlig? Og hvordan sikrer du at skabe mere vækst end du bruger penge på annoncer? Vi hjælper dig på vej i denne lille guide.

Kend din målgruppe

Det første skridt, når du skal begynde at annoncere på Facebook, er at kende din målgruppe. Her er Facebook et fantastisk værktøj til at være så specifik som muligt, for at nå personer, der kunne være interesserede i din forretning. Der er utroligt mange forskellige knapper du kan dreje på, når der sendes annoncer ud. Så i stedet for kun at gå efter aldersgruppe, køn og område, kan du også vælge målgruppe ud fra interesser eller branche, personen arbejder indenfor.

 

Sælger du for eksempel rejser, kan du nå personer, som allerede har liket andre rejsebureauer. Samtidig kan du nå folk som netop er kommet hjem fra en rejse, og nemt fristes til at planlægge en ny. På samme tid sorterer Facebook stadig efter folk indenfor den ønskede aldersgruppe og andre primære kriterier.

Det er derfor utroligt vigtigt at kende sin målgruppe. Gør det klart for dig selv, hvem der er jeres ideelle kunde og overvej, hvordan du vækker kundens interesse.

Besøgende, der fører til salg

Salg handler i høj grad om interesse og pålidelighed. Dine potentielle kunder er dine fans, som støtter dit brand. De er interesseret i at følge jeres udvikling og høre mere om jeres produkter og services. Det er derfor vigtigt at have en aktiv Facebook side, hvor besøgende kan følge med og interagere med hinanden. Sørg for, at der sker noget spændende jævnligt som sjove konkurrencer, Memes og kampagner. Få jeres besøgende til at føle sig en del af jeres brand og gør det sjovt at være med.

 

Nogle af jeres besøgende og likes vil måske være ‘med på en lytter’, før de begynder at købe.
Derfor er det vigtigt, at det er spændende og sjovt at følge med. På den måde vil dine følgere nemlig også begynde at tale om jeres brand til deres netværk, og dele jeres videoer eller sjove kampagner med deres venner.

Husk på, at du sælger en historie og et brand. Derfor er en enkelt Facebook annonce ikke nok. Der skal være en serie af annoncer i form af videoer og billeder, som kommer jævnligt og som minder jeres følgere om jeres brand. Gå derfor aldrig i stå, og hav altid en god aktivitet kørende. Det støtter nemlig væksten i jeres virksomhed.

De effektive annoncer

I dag er det utroligt kort tid man har den potentielle kundes opmærksomhed. Derfor er det vigtigt at fange kunden i et splitsekund med en catchy overskrift, eller en anderledes video, som skaber underholdningsværdi. Facebook brugere er jo ikke ude at shoppe, når de kigger på deres nyhedsfeed. De kigger med, for at blive underholdt og opdateret. Vælg derfor en sjov eller fangende annonce, som samtidig henvender sig direkte til målgruppen, særligt i forhold til interesser og aktivitet. Det vil fange brugerens opmærksomhed i det afgørende splitsekund.

Følg med i Facebooks udvikling

Endeligt er det vigtigt at følge med i nye tiltag fra Facebooks side. Der bliver ofte ændret i algoritmer og andet, som styrer, hvordan din målgruppe ser dine annoncer. Samtidig er der også mange gode muligheder for at annoncere og skabe vækst via Instagram. Der er meget at sætte sig ind i, og det kan være en fordel at konsultere en ekspert.  Vil du gerne vide mere om hvordan du gør? Læs mere om Facebook annoncering her.

Medejer af Alfabeto - digital nørd med udgangspunkt i marketing og data.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer