Den billige tekstforfatter

“Man får hvad man betaler for” – sådan lyder talemåden, når en pris skal overvejes. Men er denne talemåde også gældende ved tekstarbejde? Er en billig tekstforfatter virkelig dårligere? Ikke nødvendigvis, hvis du spørger mig. Lad os kigge på hvorfor:

Hvad gør tekstforfatteren dyr?

Når man ser en dyr leverandør, tænker man ofte at leverandøren må være god. Der kommer automatisk en form for autoritet overfor leverandører, der er dyre – det virker til, at de har styr på deres produkt. Sådan er det da også i de fleste tilfælde.

Men der er noget mystisk over, at en tekstforfatter skal koste det samme som en udvikler. Jeg mener: én af årsagerne til, at en udvikler er dyr, er qua det ansvar, der følger med som udvikler. Det ansvar har man ikke helt på samme måde som tekstforfatter, da det ikke er muligt at sætte 2 streger under det skrevne på samme måde, som det er med udvikling.

Så hvorfor er det, at tekstforfattere er dyre? I mange tilfælde er det ikke produktet, du betaler den høje pris for, men alle de omkringliggende omkostninger forbundet med at have dig som kunde:

  • Marketing
  • Vedligeholdelse af hjemmeside
  • Møder
  • Ferie
  • Ny computer
  • Ny stol
  • Bank
  • Husleje
  • Osv.

Det er punkter som ovenstående, der gør at prisen bliver høj, og i virkeligheden er det et simpelt regnestykke:

Som ene tekstforfatter, kan man varetage x kunder som koster x kroner at have (se ovenstående punkter) og hver måned har man x udgifter som skal dækkes = pris per kunde. Det kaldes overhead-omkostninger og de er svære at rykke ved, da den månedlige udgift jo lige pludselig forsvinder.

Skal du vælge den billige tekstforfatter?

Det er her, jeg bliver irriterende, for der er ikke et entydigt svar. Det afhænger af, hvad du gerne vil og er ude efter. Men den dyre tekstforfatter, mener jeg ikke at vedkommende er dårlig, jeg pointerer bare, at man som kunde betaler for mere end det produkt, man får tilsendt.

Det er garanteret også korrekt, at den dyre har mere erfaring og generelt har været i gamet i længere tid, hvilket har ført nogle gode kunder med sig, som har resulteret i, at man har kunne nyde livet mere = højere udgifter.

Den billige tekstforfatter har generelt ikke været i gamet ret længe, måske er vedkommende først lige blevet færdig med universitetet, hvorfor der ikke er store udgifter at forholde sig til = lavere pris.

Det jeg vil frem til med ovenstående er, at der, når alt kommer til alt, ikke nødvendigvis er den store faglige forskel imellem den dyre og den billige. Der er nemlig mange yderlige faktorer der spiller ind på en pris. Så ja, du bør i de fleste tilfælde kunne gå med den billige og få et godt resultat.

Hvor finder jeg den billige tekstforfatter?

Indtil videre har det været svært, for det der førhen skete var, at bureauer opsnappede dem igennem praktikantperioder, hvor de derefter ofte blev ansat i en marketing/content-afdeling. Det gjorde, at dygtige talenter blev låst i en position, hvor de pludselig blev dyre grundet overhead-omkostninger. Og det resulterede også i for virksomhederne, at valget stod mellem dyre freelancers eller dyre bureauer, når der skulle skrives content, hvilket resulterede i, at man gjorde arbejdet selv.

Dette var grunden til, at vi startede Alfabeto, for vi mener at der bør være et alternativ til bureauer, et alternativ, hvor tekstforfattere selv bestemmer hvem og hvad de vil arbejde med, for på den måde at skabe bedre resultater. Og så mener vi også, at virksomheden skal have kontrol over det, de betaler for.

Det, vi gør, er at håndtere yderlige ting for tekstforfatterne, således de kan fokusere på kundekontakten og opgaven. På den måde falder prisen, da de ikke skal bruge ressourcer på markedsføring eller vedligeholdelse. Ligeledes bliver eksekveringen langt mere effektiv, da den enkelte skribent kan varetage flere kunder.

 

 

Jeg er medejer af Alfabeto. Arbejder primært med produktudvikling, Kundehåndtering og PR. Og så elsker jeg at skrive om en hulens masse.

2 comments On Den billige tekstforfatter

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer