Lige præcis derfor fungerer Alfabeto

“Jamen, kan jeg ikke bare bruge den tekstforfatter, jeg hidtil har brugt? Hvorfor vil Alfabeto fungere bedre?”

Ovenstående spørgsmål fik jeg stillet forleden dag på vores chat. Jeg svarede, som jeg gør, når folk er skeptiske overfor Alfabeto. Noget af det, jeg bl. a. skrev, var at Alfabeto fjerner tekstforfatternes overhead-omkostninger, hvilket resulterer i bedre priser.

“Men bliver kvaliteten så ikke også derefter?” Nej, svarede jeg. Tværtimod. Forestil dig, at du har 100 opgaver sideløbende med dit egentlige arbejde – kan du så præstere på samme niveau, som hvis disse 100 opgaver blev varetaget af nogle andre? Nej, vel? Det er derfor, man vælger at ansætte medarbejdere, som kan varetage nogle af disse opgaver for en. Men, hvad så hvis man ikke har råd til at ansætte? Så kan man vælge at outsource dele af opgaverne, men det er typisk en dyr affære i Danmark.

Et resultat af overhead-omkostninger

Lad os prøve at sætte nogle konkrete tal op for overhead-omkostninger, så vi kan se hvad det egentlig betyder for den endelig pris hos en tekstforfatter. Tallene repræsenterer det årlige forbrug.

Annoncering på diverse sociale medier: 50.000 kr.

Hjælp/vejledning til annoncering: 8.000 – 10.000 kr.

Abonnementer til softwares (pop-ups, mail-system, CMS-system, PMS-system, hosting, m.v.): 15.000 kr.

Kursus: 6.000 – 8.000 kr.

Nyt grej (tastatur, skærm): 4.000 kr.

Videreudvikling på egen hjemmeside/design til forskelligt materiale: 5.000 – 7.000 kr.

I alt pr. år: 94.000 kr. ekskl. moms. 

Lad os tage et eksempel, hvor denne tekstforfatter gør brug af time-kort, altså klippekort, man som kunde løbende kan bruge. Prisen for dette klippekort, skal først og fremmest tage højde for en årlig udgift på 94.000 kr., hvor hverken husleje eller mad på bordet er medregnet.

Det betyder selvsagt, at der prismæssigt ikke er meget at rokke med, da antal kunder, tid og pris selvfølgelig er nøje planlagt, således tingene går op i en højere enhed. Som resultat af disse overhead-omkostninger, vil tekstforfatteren altså ende på en timeløn på ca. 1200 kr. ekskl. moms, ellers kan tingene ikke løbe rundt.

Når der ingen overhead-omkostninger er

Der er 2 centrale faktorer, der tvinger en timepris op: administrativt arbejde og overhead-omkostninger. Disse 2 faktorer gør simpelthen at man bruger meget tid på opgaver, der ikke gavner direkte til forretningen, men som skal vise sig at være en god investering på sigt.

Det er klart, at fjernes disse 2 faktorer, så spiller det en rolle den anden vej ift. prisen. Så er der nemlig mere tid til det egentlige arbejde, og man slipper for at der er en udgift forbundet med den enkelte kunde. Med andre ord, er der tale om et højere dækningsbidrag (hvis du regner dækningsbidraget ud i egen virksomhed, vil du nok opdage, at det slet ikke er så højt, som du (måske) tror). En tekstforfatter hos Alfabeto har et dækningsbidrag på 90% pr. opgave. På den måde skal der ikke mange opgaver til før huslejen er dækket, som selvfølgelig medfører en ekstrem fleksibilitet ift. pris.

Hos Alfabeto har vi fjernet de 2 ovenstående faktorer fra tekstforfatteren, hvilket giver mulighed for lavere pris, da der hverken er direkte omkostninger eller administrativt arbejde forbundet med den enkelte opgave.

Det resulterer i, at man kan få content af højeste kvalitet, udarbejdet af professionelle fagfolk til langt under den pris, du normalt betaler hos en selvstændig tekstforfatter eller bureau. Ligeledes er tilgængeligheden langt større, da vi kan rumme 100x så mange opgaver, som den selvstændige tekstforfatter eller bureauet.

 

 

 

Jeg er medejer af Alfabeto. Arbejder primært med produktudvikling, Kundehåndtering og PR. Og så elsker jeg at skrive om en hulens masse.

1 comments On Lige præcis derfor fungerer Alfabeto

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer